IMG_20150803_185337364

Ton Hermes (Zeeland Noord-Brabant, 1952)

Welkom op mijn website, een weergave van mijn passie voor tekenen, schilderen en schrijven.

Mijn specialisatie is het portret zowel in pastel als in olieverf op paneel en doek. Ik schilder volgens de klassieke schildermethode en hecht veel waarde aan vakmanschap. De basis van een schilderij is een zorgvuldig uitgewerkte tekening en compositie. Ik heb in mijn werk aandacht voor schoonheid en verstilling, maar ook maatschappelijke thema’s ga ik niet uit de weg. Kalligrafie is een kunstvorm waarbij het aankomt op concentratie, ritme en regelmaat. Het verluchten, het maken van versierde hoofdletters en randversieringen, vormt een trait d’ union tussen het schrijven en het schilderen.

Ik werk hoofdzakelijk voor eigen genoegen maar krijg ook regelmatig opdrachten van particulieren en bedrijven. Als kalligraaf ben ik actief voor de gemeentes Eijsden-Margraten en Kerkrade waar ik bij gelegenheid in het Gulden Boek schrijf en verlucht. Ook krijg ik regelmatig opdrachten van verenigingen en particulieren.

IMG_1587

Vanaf 1985 heb ik me toegelegd op het tekenen van portretten in pastel, later in olieverf.  Geschoold heb ik me aan de Kunstakademie in Tongeren, bij fijnschilder Peter van de Borne en aan de Kunstacademie Florence.

Als kalligraaf ben ik verbonden aan het Nederlands Verluchters en Calligrafen Gilde.  Als schilder ben ik lid van de Kunstkring Henri Jonas in Valkenburg.

In mijn atelier verzorg ik cursussen portretschilderen, workshops landschapsschilderen en cursussen en workshops kalligrafie en verluchten. Op de pagina cursussen vindt u hier meer informatie over.

Maria Kleijnen (Margraten 1956) 

IMG_20151011_175325 (1)

Na mijn opleiding Cultuurwetenschappen ben ik gestart met het leiden van leeskringen, zoals in het Centre Ceramique. Bij gelegenheid interview ik een schrijver! Bij Hermesarts zorg ik voor logistieke ondersteuning, p.r., lezingen en excursies en het mee ontwikkelen van cursussen. 

 

IMG_0914