Schilderen online

Afgelopen jaar hebben we de gezellige schilderlessen moeten missen vanwege de Coronapandemie. Om dit enigszins te compenseren hebben we een aantal instructievideo’s opgenomen en via mijn YouTube kanaal Hermesarts gepubliceerd. Zo kun je thuis toch aan de slag en je teken- en schildervaardigheden onderhouden. Klik op de volgende link voor een overzicht van alle filmpjes. Als je je abonneert op dit kanaal wordt je automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe publicaties. Veel plezier en succes gewenst. https://www.youtube.com/user/Hermesarts

Kalligrafie online

In 10 lessen wordt de 15e eeuwse Humanistische minuskel behandeld. Na een inleiding over de kalligrafie en een goede werkomgeving behandelen we stap voor stap het alfabet. Bij elke video horen een of meer instructie- en/of oefenbladen.

De instructie- en oefenbladen kunnen worden gedownload en uitgeprint zodat je aan de slag kunt met het oefenen van dit prachtige schrift. Kalligrafie vereist veel oefening en geduld. Het volgen van deze cursus is gratis. Mocht je de behoefte hebben om de oefenbladen te laten nakijken dan kun je ze (gescand) opsturen naar hermesarts@gmail.com en dan krijg je ze gecorrigeerd en voorzien van verbeterpunten retour. Voor deze service vraag ik een bescheiden bedrag van 25 euro voor de hele cursus.

Ik wens iedereen die de uitdaging aangaat heel veel succes en vooral veel schrijfplezier.